top of page
Yazarın fotoğrafıGörüntü Dergi

Gündem (4-10 Mayıs 2020)

Sinema gündeminden haftalık haber akışı, önemli gelişmeler, gözünüzden kaçmış olabilecekler...


Hükümetin aldığı kararlar doğrultusunda Türkiye'de sinema salonlarının temmuz ayında yeniden açılması planlanıyor. Sosyal mesafeyi korumak adına, seans başı az sayıda bilet satma koşuluyla uygulanması beklenen bu kararı önümüzdeki günlerde uygulamaya başlayacak diğer ülkeler arasında Çekya, Almanya, Hollanda ve İspanya var.


Gürcan Keltek'in deneysel orta metraj belgeseli Koloni, Vimeo'da erişime açıldı. 12 Mayıs'a kadar şuradan izlenebilir.


Usta yönetmen Spike Lee, karantinada çektiği kısa film New York New York'u Instagram üstünden paylaştı, şuradan izlenebilir. Lee'nin sıradaki uzun metrajı Da 5 Bloods ise 12 Haziran'da Netflix'te görücüye açılacak.


Hereditary ve Midsommar filmlerinin yönetmeni Ari Aster, film çekmeye bir süre ara vererek yapımcılık faaliyetlerine odaklanacağını açıkladı. Aster'ın ilk projesi ise Joon-hwan Jang imzalı Save The Green Planet'in bir yeniden çevrimi olacak. Jang bu proje için yeniden yönetmenlik yapacak, Parasite'ın yapım şirketi CJ Entertainment ise yapımcılık koltuğunu Aster ve Lars Knudsen ile paylaşacak.


Oyuncu Tom Cruise ile girişimci Elon Musk, uzayda çekilecek ilk film için güçlerini birleştirecek. Henüz detayları açıklanmayan proje için SpaceX ile Cruise, NASA ile görüşmelere başlamış.


Youtube sinema kanalı Kutsal Motor, sinemacılar ve sinema yazarlarının oylarıyla belirlenen Türkiye Sinemasının En İyi 30 Filmi seçkisini paylaştı. İlk sırada Nuri Bilge Ceylan filmi Bir Zamanlar Anadolu'da'nın yer aldığı listede ayrıca Yol, Anayurt Oteli, Masumiyet, Susuz Yaz, Vavien, Tabutta Rövaşata, Güneşe Yolculuk, Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak gibi filmler yer alıyor. Tam listeye şuradan ulaşılabilir.


Akademi, 2021'de gerçekleşecek bir sonraki Oscar Ödülleri'nin kurallarında bazı düzenlemelere gitti. Buna göre önceden vizyona girmesi planlandığı halde salgın yüzünden dijital formatta yayınlanan filmler de yarış için değerlendirmeye alınacak.

41 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page